...

İnşaat Mühendisliği Bölümü Logosu

Bölümüz logosu ile ilgili detaylar aşağıda sunulmuştur.

1-    Bölümüz logosu 05/07/2023 tarihli 23/06-02 sayılı Fakülte Kurul Kararı ile onaylandı.

2-   1978 bölümümüzün kuruluş yılını temsil etmektedir.

3-     İnşaat Mühendisliği Bölümü yazısı için Ç.Ü. yazısından daha küçük bir font tercih edildi.

4-  Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerimize devam ettiğimiz için resimler Ç.Ü. logosunun içine yerleştirildi.

5-      Resimler İnşaat Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dallarını simgelemektedir.

6-      Baraj ve tünel resimleri aynı zamanda Ç.Ü. kısaltmasındaki Ü harfinin noktalarını simgelemektedir.

7-     Ortadaki üst üste olan 2 logo ve alttaki içinde tarih yazılı beyaz daire ters dönmüş İ harfini, Ü harfi ve ortadaki üst üste olan iki logo ters dönmüş M harfini, hepsi birden İnşaat   Mühendisliği’nin baş harflerini simgelemektedir.

8-       Logo bölüm personelinin ortak tasarımı şeklinde düzenlenmiştir.

Türkçe logoya erişmek için tıklayınız.

İngilizce logoya erişmek için tıklayınız.